Blog

  • Next Post
  • Previous Post

Izdvojeno iz Dnevnika Vinopije

Ovo je osobni osvrt na 11. po redu Vinocom u Zagrebu, s odmakom od mjesec dana. Jedina ambicija je izdvojiti ono što mi se posebno svidjelo od onog što sam probao, a probalo se jako puno toga. Na Vinocomu često sretnem prijatelje i znance koji me iz puke kurtoazije ili stvarnog interesa pitaju što preporučujem, što moraju probati i slično. Obično taj tren, zatečen, nemam pojma što bi rekao. To je utjecaj Vinocoma. Najveći hrvatski festival kojeg je nemoguće temeljito proći u jednom danu, čak jedva i u dva dana.

Vremenskim odmakom od ovogodišnjeg Vinocom iskustva, jasnije je ono što moram pokušati nabaviti da utvrdim dojam. Nije smisao ponavljati neke poznate favorite čija vina pratim neovisno o Vinocomu. Nije smisao niti praviti „vodič za kupnju“ obzirom da me ovdje ne zanima koliko koštaju vina koja ću izdvojiti. Smisao ovog osvrta je izdvojiti nešto izvanstandarno i osobito zanimljivo, dosad neotkriveno ili poznato manjem broju ljudi, nove etikete poznatih vinarija ili vina onih manje poznatih, a koja zaslužuju pozornost. Stoga pozdravljam sve koji će ostaviti komentar u kojem izdvajaju sve ono što smatraju da sam propustio navesti.

Pošipi su najugodnije iznenadili ove godine. Prilično sam rezerviran prema pošipima već neko vrijeme. Ima jako lijepih i uspjelih. Ima još više onih koji djeluju kao enološki proizvod bez karaktera. Pošip je sorta koja može primjerenim uzgojem ostvariti vrlo zahvalne parametre. Ali vino je više od analitičkih parametara. Dobro to pokazuju ova dva vina:

Milan, Pošip, 2015

Ako sam dobro shvatio, iz kaštelanskog vinogorja, odakle dolazi i posrnuli Dillatum…

Pročitajte cijeli osvrt
/ Nekategorizirano

Comments

No comment yet.

  • Next Post
  • Previous Post

Centar za postavke privatnosti

Koristimo kolačiće

Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisnickog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše racunalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obicno spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogucava stranici da prikaže informacije prilagodene Vašim potrebama.
Kolačići mogu spremati širok raspon informacija. Ipak, sve informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogucite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste omogucili i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem racunalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da sami odaberete hocete li odobriti spremanje kolačića, da automatski pri zatvaranju internetskog preglednika obrišete spremljene kolačiće i slicno.

Kako onemoguciti kolačiće?
Iskljucivanjem kolačića odlucujete da li hocete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem racunalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internetskog preglednika.
Ako onemogucite kolačiće, necete moci koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama.

Kakve kolačiće koriste naše stranice i zašto?
Naše stranice koristi kolačiće s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogucile bolje korisnicko iskustvo. Kolačići se koriste za pamcenje korisnickih podataka i postavki.

Kakvi još kolačići postoje na našim stranicama?
Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje odredenih mogucnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogucujemo kolačiće društvenih mreža (Facebook), servisa za mjerenje posjecenosti (Google Analytics i Gemius Audience) te oglašivackih mreža poput Google AdSensea.

Dodatne informacije
Trenutno postoji nekoliko web-stranica za iskljucivanje pohranjivanja kolačića za razlicite servise. Više informacija možete saznati na sljedecim poveznicama:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/
http://www.aboutads.info/choices/